Intern nieuws

INTERN

EENDAAGSE KENNISMAKING HERSTELRECHT

verbeter het sociaal klimaat met Herstelrecht

06.02.2019 - KPC Groep verzorgt dit najaar samen met ECHO een kennismakingsdag voor onderwijsmensen die willen weten wat Herstelrecht voor hun school kan betekenen.

INTERN

COöRDINATOR HERSTELRECHT

nieuwe trainingen in 2019

20.12.2018 - Als je meer wilt weten over de vierdaagse trainingen tot herstelcoördinator in 2019, vind je hier alle informatie

INTERN

PROVOCATIEVE OPVOEDING: DON'T TRY THIS AT HOME!

een sprankelende ouderavond over de kern van herstelrecht

21.11.2018 - Hoe blijf je genieten van je taak als opvoeder, ook wanneer uw huidige levens soms lijkt op een onderbreking tussen de tijd dat u nog geen kinderen had en uw pensioen?

INTERN

HERSTELRECHT IN DE PRAKTIJK

herstelrecht als instrument voor startende leraren

28.10.2018 - Op de PA leerde Manda dat je als leerkracht duidelijk en consequent moet zijn. Hoe doe je dat als startend docent? Herstelrecht zet daar iets naast.

INTERN

DE KONING VAN WEZEL

Column van Janet Mulder

24.11.2015 - De februaricolumn van Janet Mulder gaat over het vervullen van de behoeften van ieder die op school werkt en leert.

INTERN

ECHO BREIDT WEER UIT

Soraya Tori nieuwe licentiehouder

12.02.2015 - Soraya Tori (1973) heeft sinds 2010 haar eigen coachbedrijf en coachte daarbinnen diverse mensen naar hun gewenste situatie. Vertrouwen en gelijkwaardigheid, zelfsturing en resultaatgerichtheid zijn voor haar belangrijke aspecten tijdens het coachen

INTERN

BERICHT VAN ECHO AAN HERSTELRECHTSCHOLEN

Keuzevrijheid bij werken aan veilig klimaat

06.10.2014 - Dit is een bericht voor alle mensen die op hun school al volop aan het werk zijn met herstelrecht of die er op een andere manier blijk van hebben gegeven, geïnteresseerd te zijn in deze manier van werken.

INTERN

NIEUW JASJE VOOR ECHO

Update van website

07.03.2014 - Na vier jaar was onze website aan een frisse 'look' toe. Geniet met ons van de nieuwe lay-out!

INTERN

ECHO KOMT TEGEMOET AAN GROEIENDE VRAAG

Licentiehouders versterken het team

13.02.2014 - De belangstelling voor herstelgericht werken is de laatste tijd 'booming'. Veel scholen vragen ons meer informatie over wat deze internationale stroming inhoudt en kan betekenen voor de inrichting van hun pedagogisch-didactisch klimaat.

INTERN

HERSTELGERICHT WERKEN MET VERBINDENDE CIRKELS

Naar een beter leer- en leefklimaat op scholen

24.10.2013 - De cirkel is een van de belangrijkste interventie-instrumenten die herstelgerichte scholen inzetten om verbinding te bevorderen. Werken met cirkels is echter alleen effectief als de veiligheid van iedereen in de groep is gewaarborgd.

INTERN

LESSENSERIE VAN ROOD NAAR GROEN

Training: Effectief en verbindend communiceren

20.07.2013 - In deze training ‘Effectief communiceren voor leerlingen’ krijgen mentoren en dramadocenten tools aangereikt om leerlingen op basis van Herstelrecht op een proactieve en probleemoplossende manier te leren communiceren.

INTERN

HERSTEL NA VERLIES

Een tweedaagse training met Jan Ruigrok

07.07.2013 - Speciaal voor begeleiders op het gebied van verdriet en rouw, verzorgt Jan Ruigrok een tweedaagse studiebijeenkomst Herstel na Verlies waarin rouwbegeleiding en herstelrecht centraal staan.

INTERN

VIERDAAGSE OPLEIDING HERSTELGERICHT WERKEN

Opleiding tot ‘Gecertificeerd Dorpsoudste’

22.05.2013 - Deze training van vier dagen leidt specialisten op die binnen hun school vorm geven aan een herstelgericht klimaat. Na afloop beschikken zij over instrumenten en vaardigheden.

INTERN

CIRCLE-IN

Workshop Herstelgerichtwerk

20.05.2013 - Wil je “met” anderen werken in plaats van “voor” hen? Ervaar hoe het is om Herstelgericht te werken. Kom naar de workshop op woensdag 12 juni of zaterdag 15 juni in Utrecht! Workshopgever: May Rompas van Circle-in.

INTERN

LERAAR IN HART EN NIEREN

Communiceren in de les

01.10.2012 - Samen met Riet Fiddelaers-Jaspers schreef Jan Ruigrok een boek over de interacie met de groep, waarin veel docenten zichzelf zullen herkennen. Voor iedereen die meer achtergrond en diepgang zoekt bij herstelgericht werken.

INTERN

HERSTELGERICHT WERKEN OP SCHOOL

Congres op 12 oktober 2012 in Vlaanderen

12.09.2012 - Van onze Vlaamse vrienden Maria Beerten en Tom van Waterschoot ontvingen we bericht van de oprichting van het “platform voor herstelgericht werken op school” . Nu ook een referentiepunt voor herstelgerichte praktijken in Vlaanderen!

INTERN

ONDERWIJS-WEBINAR EVENT 2,3 EN 4 OKTOBER 2012

Jan Ruigrok van Echo verzorgt drie webinars op 2 oktober

11.09.2012 - Je stapt een virtueel leslokaal binnen, je stoel is gereserveerd en de docent/trainer zit al op je te wachten.... Overal en op ieder moment meedoen, zolang je maar internetverbinding hebt.Iets voor jou?

INTERN

COLUMNS VAN JAN RUIGROK NU ALS E-BOOK

Gratis te downloaden

20.06.2012 - Een cadeautje als onze felicitatie voor alle geslaagden, hun docenten en alle anderen die in de vakantie nog eens met een glimlach terug willen kijken op hun werk van het afgelopen jaar.

INTERN

TWEEDE WEBINAR HERSTELRECHT

13.06.2012 - De deelnemers reageerden zo enthousiast op de gratis eerste webinar en op deze manier van kennisuitwisseling dat ECHO i.s.m. Bekwaamjezelfonline.nl op donderdag 21 juni van 19.15 tot 20.15 uur een reprise verzorgt.

INTERN

ECHO CENTRAAL OP VIJFDE INSPIRATIEBIJEENKOMST RJN

Kennismaking met visie, werkwijze en materialen

31.05.2012 - Op dinsdag 19 juni 2012 van 17.00 – 20.00 uur in het Mozeshuis, Waterlooplein 205, Amsterdam wordt de 'pedagogische dansvloer' gepresenteerd door dansleraar Jan Ruigrok.

INTERN

NIEUW! ECHO APP VOOR ANDROID EN IPHONE

Na Android nu ook de Apple versie beschikbaar

08.02.2012 - Vragenkaartjes kwijt? Geen nood, als je ze download op je smartphone. Daarnaast een overzicht van alle Echo tools en een korte beschrijving van Herstelrecht en de doelstellingen van Echo.

INTERN

VEILIGHEID OP SCHOOL

KPC Groep publiceert onderzoekverslag Herstelrecht op drie scholen voor VO

08.12.2011 - De scholen voerden diverse interventies in die met name gericht waren op het herstellen van de onderlinge relatie tussen leerlingen na een conflict.

INTERN

DANSLES VOOR GEVORDERDEN

Artikel door Jan Ruigrok

20.10.2011 - Het Nederlands onderwijs swingt goed. Leraren beheersen hun leiderschap en leerlingen zijn over het algemeen goed bereid met hen mee te gaan. Vaklui ontmoeten leuke jongens en meiden en gaan met elkaar de dans aan. Een ideaal?

INTERN

!MPULSE KOLLUM OFFICIEEL SCHOOL MET HERSTELRECHT

Dinsdag 27 september uitreiking certificaat

22.09.2011 - !mpulse Kollum onderscheidt zich, al sinds de start van de school in 2006, door haar unieke pedagogische en onderwijskundige klimaat. Aan dit klimaat liggen de principes van Herstelrecht ten grondslag.

INTERN

PASSEND ONDERWIJS EN HERSTELRECHT

EKC zoekt pilotscholen

30.11.-0001 - Meer informatie bij ariekoster@eigen-kracht.nl

INTERN

PASSEND ONDERWIJS EN HERSTELRECHT

EKC zoekt pilotscholen

01.01.1970 - Binnen de pilot zoekt men een PO en een VO school (Gr, Fr, Dr, Ov) voor drie verzorgde kringen rondom een leerling waarvoor extra aandacht nodig is. Neem voor meer informatie contact op met Arie Koster ariekoster@eigen-kracht.nl