Overzicht 2011

INTERN

VEILIGHEID OP SCHOOL

KPC Groep publiceert onderzoekverslag Herstelrecht op drie scholen voor VO

08.12.2011 - De scholen voerden diverse interventies in die met name gericht waren op het herstellen van de onderlinge relatie tussen leerlingen na een conflict.

INTERN

DANSLES VOOR GEVORDERDEN

Artikel door Jan Ruigrok

20.10.2011 - Het Nederlands onderwijs swingt goed. Leraren beheersen hun leiderschap en leerlingen zijn over het algemeen goed bereid met hen mee te gaan. Vaklui ontmoeten leuke jongens en meiden en gaan met elkaar de dans aan. Een ideaal?

INTERN

!MPULSE KOLLUM OFFICIEEL SCHOOL MET HERSTELRECHT

Dinsdag 27 september uitreiking certificaat

22.09.2011 - !mpulse Kollum onderscheidt zich, al sinds de start van de school in 2006, door haar unieke pedagogische en onderwijskundige klimaat. Aan dit klimaat liggen de principes van Herstelrecht ten grondslag.

INTERN

PRAKTICON DOETINCHEM EERSTE OFFICIŽLE ECHO SCHOOL

Woensdag 7 september uitreiking gevelbordje

31.08.2011 - Prakticon werkt al een aantal jaren met Herstelrecht en de successen stapelen zich op. Op school werken Herstelspecialisten. Een groot deel van het personeel is hiervoor opgeleid.

INTERN

DANSLES VOOR GEVORDERDEN

Op zoek naar een totaal andere, inspirerende studiedag?

08.06.2011 - Lesgeven, begeleiden, omgaan met leerlingen binnen een school is dansen: volgen & leiden, meebewegen, samenwerken. Het is een dans waarbij de leraar, de begeleider leidt en de leerling volgt.