Overzicht 2013

INTERN

HERSTELGERICHT WERKEN MET VERBINDENDE CIRKELS

Naar een beter leer- en leefklimaat op scholen

24.10.2013 - De cirkel is een van de belangrijkste interventie-instrumenten die herstelgerichte scholen inzetten om verbinding te bevorderen. Werken met cirkels is echter alleen effectief als de veiligheid van iedereen in de groep is gewaarborgd.

INTERN

LESSENSERIE VAN ROOD NAAR GROEN

Training: Effectief en verbindend communiceren

20.07.2013 - In deze training ‘Effectief communiceren voor leerlingen’ krijgen mentoren en dramadocenten tools aangereikt om leerlingen op basis van Herstelrecht op een proactieve en probleemoplossende manier te leren communiceren.

INTERN

HERSTEL NA VERLIES

Een tweedaagse training met Jan Ruigrok

07.07.2013 - Speciaal voor begeleiders op het gebied van verdriet en rouw, verzorgt Jan Ruigrok een tweedaagse studiebijeenkomst Herstel na Verlies waarin rouwbegeleiding en herstelrecht centraal staan.

INTERN

VIERDAAGSE OPLEIDING HERSTELGERICHT WERKEN

Opleiding tot ‘Gecertificeerd Dorpsoudste’

22.05.2013 - Deze training van vier dagen leidt specialisten op die binnen hun school vorm geven aan een herstelgericht klimaat. Na afloop beschikken zij over instrumenten en vaardigheden.

INTERN

CIRCLE-IN

Workshop Herstelgerichtwerk

20.05.2013 - Wil je “met” anderen werken in plaats van “voor” hen? Ervaar hoe het is om Herstelgericht te werken. Kom naar de workshop op woensdag 12 juni of zaterdag 15 juni in Utrecht! Workshopgever: May Rompas van Circle-in.