Intern nieuws

INTERN

PROVOCATIEVE COACHING EN ROUW

een workshop

26.05.2021 - Op 5 juni vindt het Nationaal Congres Provocatieve Coaching plaats. Door omstandigheden gaan we online, wat betekent dat je achter de pc met je voeten in een teiltje lauwwarm water tegen een sympathieke prijs een prachtdag kunt beleven.

Jan Ruigrok verzorgt een workshop Provocatieve Begeleiding bij Verdriet en Rouw..
Informatie vind je hier: congresinformatie en dit is de omschrijving. Leuk je op de 5e te ontmoeten.

Provocatieve begeleiding als rouw eitje

Liefdevolle provocaties tijdens rouw- en verliesbegeleiding zijn als het eitje bij het paasontbijt dat de wederopstanding ondersteunt in het volgen van haar natuurlijke proces. De begeleider werkt intu�¯tief, balanceert op grenzen, zet met de Ander een stapje in de gewenste richting of blijft naast de Ander in de put zitten om dat wat er is te verduren.
Is provocatieve begeleiding bij rouw en verlies nu een levenshouding, een techniek of een combinatie? In ieder geval heeft het alles te maken met loslaten. Loslaten bijvoorbeeld van oude overlevingspatronen, die het vroeger zo goed deden en die je nu zomaar in de weg kunnen zitten. Humor en verwarring kunnen dan een spiegel vormen die de Ander nieuwsgierig en vol verbazing, nieuwe bevrijdende wegen doet inslaan.
Hoe zit het met jou bij verlies en rouw? Voel jij je uitgedaagd om de gebaande paden door het tranendal te verlaten of volg je liever de bordjes? Wat levert het op om af te wijken van het gangbare, wat is de prijs die je daarvoor betaalt en wat heb jij nodig om degene wiens of wier sherpa je mag zijn zekerheid en vertrouwen te bieden? We gaan het zien en ervaren in deze workshop van Jan Ruigrok die al meer dan 10 jaar vanuit zijn bedrijf Rigardus voor Opleidingen Land van Rouw gasttrainingen verzorgt rond provocatieve begeleiding en rouw.

Congresinformatie