Intern nieuws

HERSTELRECHT: TUSSEN BOTTE BIJL EN STROOPKWAST.



24.05.2021 - Bij conflicten brengt Herstelrecht daders en slachtoffers met elkaar in gesprek en krijgt iemand die de fout in is gegaan de kans door het constructief inzetten van zijn kwaliteiten zijn plek in de groep weer in te nemen.
In deze webinar laten we ons leiden door de woorden van filmregisseur Billy Wilder die zei dat wanneer het in scene 5 fout loopt, de echte fout meestal gemaakt is in scene 1. Hoe kun je in een allereerste contact de kans op een jarenlange goede sfeer zo vergroten dat negatieve wordt omgezet in een prachtige manier van samenwerken, -leren en -leven?
De centrale vragen op deze webinar zijn: hoe krijgt ieder mens de kans zijn behoeften te vervullen op een manier waar iedereen beter van wordt en hoe herstellen we relationele schade na ongewenst gedrag?
In deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van herstelrecht en krijg je praktische handvatten aangereikt waarmee je conflicten kunt inzetten als kansen om de gemeenschap die de school is, te versterken.

Herstelrecht kun je bij de meest uiteenlopende conflicten inzetten. Dit artikel laat het licht schijnen op een uit de hand gelopen examenfeest: Als examenstunts ontsporen.

Vanuit de kernwoorden Hoop, Humor en Herstel verzorgt Jan Ruigrok deze gratis webinar Herstelgericht op 17 juni 2021 van 16:00 tot 18:00. Inschrijven doe je, door je aan te melden via jan@rigardus.nl.