Intern nieuws

INTERN

HERSTEL NA VERLIES

Een tweedaagse training met Jan Ruigrok

07.07.2013 - OPLEIDINGEN LAND VAN ROUW - Speciaal voor begeleiders op het gebied van verdriet en rouw, verzorgt Jan Ruigrok een tweedaagse studiebijeenkomst Herstel na Verlies waarin rouwbegeleiding en herstelrecht centraal staan. Op deze praktische dagen nemen de deelnemers kennis van de ideeŽn van herstelrecht en leren zij hoe zij deze in hun werk met groepen kunnen toepassen.

Inhoud
Waar mensen samen leven en samen werken neemt Herstelgericht werken een steeds grotere plek in. Kenmerkend hiervan is dat binnen duidelijke structuren optimale verantwoordelijkheid wordt gegeven aan de groepsleden.

De centrale vraag bij herstelrecht is: hoe kunnen we een ernstige gebeurtenis op een goede manier afsluiten om daarna sterker dan voorheen verder te gaan? Mensen die kiezen voor herstelrecht, werken veel met cirkels. Zo zijn er naast herstelcirkels die worden ingezet bij conflicten ook start-, probleem-, evaluatie-, afscheids- en rouwcirkels.
Bij conflicten krijgt de dader gelegenheid de schade die hij heeft aangericht, te herstellen. Daardoor kan hij zijn plek in de groep weer op een volwaardige manier innemen. Slachtoffers worden gezien en krijgen optimale erkenning voor wat hen is overkomen.

Jan Ruigrok merkt steeds meer dat de ideeŽn van herstelrecht zich uitstekend lenen voor situaties van afscheid, rouw en verlies. Dat komt door de verbindende kracht ervan en de duidelijke structuur die begeleider in staat stelt emotionele processen te leiden en daarbij de betrokkenen in hun kracht te zetten.

Trainer Jan Ruigrok
Jan Ruigrok is als trainer/adviseur verbonden aan Rigardus in Rotterdam. Hij is medeoprichter van ECHO, het Expertisecentrum Herstelrecht in het Onderwijs.
Voor het Land van Rouw vervult hij een gastdocentschap en is hij supervisor.

Praktisch informatie:
Datum 16 en 17 april 2014 Werktijden van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De workshop gaat door bij minimaal tien deelnemers.

Kosten Ä 295,- inclusief werkboek, koffie/thee en lunch. Wil je daarbij gebruik maken van overnachting en diner dan zijn de kosten Ä 350,.-.

Locatie: Conferentieoord De Poort,
Biesseltsebaan 34
6561 KC Groesbeek (omgeving Nijmegen)
tel. 024 397 1204, www.depoort.org

De locatie is zowel met auto als openbaar vervoer bereikbaar (speciale taxiregeling). Zie hiervoor de website van De Poort. Gebruik niet je navigatiesysteem maar de routebeschrijving op de website!

Voor contact met de trainer:
j.ruigrok@rigardus.nl of: 06 225 225 65

Verdere praktische informatie:
Via het secretariaat: 024-7370030 of info@landvanrouw.nl (Agmar Butcher)

« terug

Eendaagse kennismaking Herstelrecht

verbeter het sociaal klimaat met Herstelrecht

CoŲrdinator Herstelrecht

nieuwe trainingen in 2019

Provocatieve opvoeding: don't try this at home!

een sprankelende ouderavond over de kern van herstelrecht