Intern nieuws

INTERN

GRATIS! WEBINAR HERSTELRECHT

Maak kennis met de beginselen van herstelrecht

06.06.2012 - Op 11 juni om 19:30 verzorgt Jan Ruigrok voor ECHO een gratis webinar over Herstelrecht in het Onderwijs.

Op dit live college via internet maak je kennis met de beginselen van herstelrecht en leer je hoe je deze in het onderwijs kunt toepassen.

Herstelrecht is een manier om binnen een school met conflicten om te gaan op een manier waar iedereen beter van wordt. Het kan gaan om onderlinge ruzietjes, heftige pesterijen, agressie of conflicten tussen leraren, ouders en leerlingen.

De methode is gebaseerd op de wijze waarop in oeroude culturen mensen hun conflicten oplossen door ze met elkaar uit te praten en de dader de kans geven de aangerichte schade te herstellen. Hiermee geeft hij de slachtoffers genoegdoening en verdient hij zijn plek in het dorp, of de groep, terug. Waar na straffen en repressie het schoolklimaat deuken oploopt en het conflict door sluimert, streeft herstelrecht naar een verbetering van de onderlinge relaties. Steeds meer scholen zijn enthousiast over deze methode en vinden er een manier in waarmee ze juist door minder te doen, een beter klimaat creŽren. De verantwoordelijkheid voor een goed klimaat wordt, zonder dat de school op haar verantwoordelijkheid inlevert, gedeeld met de leerlingen.


Maak nu gratis kennis met webinar, de nieuwe manier van leren.
11 juni 19.30 -20.15 uur

Aanmelden
« terug

Provocatieve opvoeding: don't try this at home!

een sprankelende ouderavond over de kern van herstelrecht

Herstelrecht in de Praktijk

herstelrecht als instrument voor startende leraren