Intern nieuws

INTERN

DANSLES VOOR GEVORDERDEN

Op zoek naar een totaal andere, inspirerende studiedag?

08.06.2011 - Lesgeven, begeleiden, omgaan met leerlingen binnen een school is dansen: volgen & leiden, meebewegen, samenwerken. Het is een dans waarbij de leraar, de begeleider leidt en de leerling volgt.
Het overgrote deel van de tijd verloopt de dans uitstekend! De leraar geniet van het lesgeven en begeleiden, de leerlingen van het leren.
Maar wanneer de stress stijgt en de verschillen binnen een school groter worden, wordt het lastiger te blijven dansen op de manier die je het meest bevalt. Het volgen & leiden kan dan lijden worden. Hoe blijf je dan optimaal genieten van dat waar je voor gekozen hebt omdat het zo mooi is: het onderwijs? Dan hebben we het over dansen voor gevorderden!
Dansles voor gevorderden is een spetterende studiedag waarop de deelnemers lachend de confrontatie met hun eigen krachten en tekortkomingen aangaan.
Kernwoorden zijn Leren, Ervaren, Uitwisselen en Plezier.
Het aantal deelnemers voor deze dansles die een hele of een halve dag duurt is onbeperkt. Hij is opgezet vanuit de ideeŽn van de pedagogische dansvloer en de Rode en de Groene School en uw dansleraar is Jan Ruigrok.
Jan heeft meerdere boektitels op zijn naam en heeft als specialiteiten:

- Herstelgericht werken: (Geef leerlingen die in de fout zijn gegaan de mogelijkheid de narigheid die ze hebben veroorzaakt zelf op te ruimen!)
- Provocatieve begeleiding (Om een ezel vooruit te krijgen, moet je aan zijn staart trekken)
- Contextuele begeleiding (Leerlingen zijn pas bereid hun gedrag te veranderen als ze daarvoor de toestemming van hun ouders voelen.)

Informatie:
Neem contact op met Jan via j.ruigrok@herstelrechtinhetonderwijs.nl
of bel direct met 06 225 225 65.

« terug

Provocatieve opvoeding: don't try this at home!

een sprankelende ouderavond over de kern van herstelrecht

Herstelrecht in de Praktijk

herstelrecht als instrument voor startende leraren